čtvrtek 20. listopadu 2014

Jak nejlépe financovat nákup auta?

Jak nejlépe financovat nákup auta?

Nákup auta je pro někoho přímo nevyhnutelný, hlavně kvůli práci, ale ne každý má dost finančních prostředků. Mnoho lidí si proto bere na zápůjčku úvěr nebo leasing. Spotřebitelské úvěry si často lidé volí zbytečně drahé.
Půjčka (zápůjčka) se vyplatí, nejen když nemáte dost vlastních peněz, ale občas i v případě že peníze máte. Nezapomínejte na fakt, kterým je nájem, aby to neskončilo tím, že budete spát v autě. 

Půjčuje si každý druhý

Podle průzkumu, který si operativní půjčka nechala zpracovat, si na nákup auta půjčuje necelých 50 % lidí. A více než desetina z kupujících žádá o peníze na auto své příbuzné a známé.
Přítel, kamarád nebo rodina, totiž nechtějí žádný úrok a mnohdy s vrácením peněz počkají mnohem déle a dá se s nimi dohodnout i dlouhodobé splácení. Problém začíná, když věřitel  půjčené peníze potřebují rychle zpět. Pokud je vydlužitel nemá, může přátelství rychle skončit.

Leasing nebo úvěr ?

Často je proto lepší koupit si auto s pomocí leasingu nebo spotřebitelského úvěru. V posledních letech přitom lidé stále častěji dávají přednost spotřebitelskému úvěru. Oproti leasingu nabízí několik výhod. Mezi ty největší patří:
  • Delší doba splácení
  • Auto je vaše od začátku a ne až po zaplacení všech splátek jako v případě leasingu.
  • Často je levnější než leasing

1 komentář:

  1. My jsme se rozhodli pro operativní leasing a z https://podbabaoperak.cz/skoda/ jsme si vzali Škodu Octavii. S autem jsme maximálně spokojeni a navíc částka, kterou měsíčně platíme není tak velká, takže ji za tak pěkné auto rádi dáme.

    OdpovědětVymazat